ای سی 4017 با وجود آنکه سالهای زیادی از ساخت آن می گذرد بدلیل تنوع وسادگی کاربرد هنوز مورد توجه بسیاری از علاقه مندان الکترونیک می باشد و مدارات الکترونیکی بسیاری نیز شما می توانید به کمک این ای سی بسازید مانند مدار رقص نور 10 کاناله و خیلی از مدار های دیگر که شما می توانید ان ها را طراحی کنید.
این ای سی دارای 16 پایه بوده و در واقع یک تقسیم کننده بر عدد 10 با خروجی های جدا گانه از 0 تا 9 می باشد و با اعمال پالس به ورودی CLOCK ای سی خروجی های 0 تا 9 یک به یک وبه ترتیب از حالت صفرمنطقی به حالت 1 منطقی می رود و بعد از طی سیکل مزبور دوباره این عمل تکرار می شود.
پایه های 1 تا 7 و 9 و10 و 11 ای سی خروجی های دهگانه هستند.
تغذیه این ای سی بین 3 تا 15 ولت می باشد و ...
( برای خواندن ادامه مطالب بر روی ادامه مطلب کلیک کنید)
(ادامه مطلب...
نویسنده : م ل » ساعت 12:0 صبح روز دوشنبه 86 آبان 14
سلام.
اینم یک نرم افزار عالی برای اینکه کامپیوتر خودتون رو به یک اسپکتورم آنالایزر تمام عیار تبدیل کنید...
ادامه مطلب...
نویسنده : م ل » ساعت 1:53 عصر روز پنج شنبه 86 آبان 10
در این بخش آی سی حافظه فلش با قابلیت افزایش فضا تا بی نهایت را برای شما معرفی می کنیم.
امروز استفاده از رم ها و حافظه های جانبی در پروژ های جانبی و مدارات الکترونیکی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است به طوری که امروزه مدارات mp3 پلیر ساخته شده توسط مدارات میکروکنتلر افزایش قابل توجهی داشته.
(برای خواندن ادامه مطلب ودانلود دیتا شیت بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید )
(
ادامه مطلب...
نویسنده : م ل » ساعت 12:0 صبح روز پنج شنبه 86 آبان 10
موتورولا یکی از بهترین سازنده های میکروکنترلر محصوب می شود اما در حال حاضر رقیب قدرتمندی مانند ATMEL را چه در کارهای تحقیقاتی و چه در صنعت و سیستم های نظامی نمی تواند کنار بگذارد . من از محصولات atmel با چند خانواده در پروژه های خودم استفاده می کنم . اول امکانات متنوع و بسیار پرقدرت خانواده mcs-51 ( ساخت INTEL و تحقیق و توسعه و تولید انبوع توسط بسیاری از سازندگان بزرگ و ATMEL ) را در نظر دارم که هنوز انتخاب اول مهندسین برق الکنرونیک دنیا است این خانواده بزرگ ترین خانواده میکرو ها است و آنقدر اجزا ی مختلف در آن یافت می شود که قابل ذکر نیست دوم آنکه R&D ( تحقیق و توسعه ) و محصولات و کامپایلر های بسیار متنوع برای این خانواده وجود دارد و کاملا در دسترس می باشد و بسیار هم ارزان است جالب است تمام محصولات و چیپ هایی که به نحوی با مدار های واسطه سرو کار داردند یک اینستراکشن جدا و مخصوص برای mcs-51 دارند و نحوه ی ارتباط با آن دارند .) یعنی بسیار رایج و شناخته شده است .
(ادامه مطلب...
نویسنده : م ل » ساعت 12:0 صبح روز پنج شنبه 86 آبان 10
در این قسمت با یکی از ساده ترین انواع پروگرامر Serial و LPT برای میکرو کنترلر های AVR آشنا می شوید.
پروگرمرهای isp معمولا به پورت Com و یا پورت LPT وصل میشوند. استفاده از هر کدام از این درگاه ها مزایای خود را دارد مثلا پورت Com این توانایی را به ما میدهد تا از کابل های طولانی تر استفاده کنیم در صورتی که در استفاده از پورت LPT مجاز به استفاده ازکابلی به طول بیش از یک متر نیستیم اما از طرفی استفاده از پورت Com این مشکل را دارد که نیاز به مداری برای رساندن ولتاژ به سطح ولتاژ مشخص داریم در صورتی که هنگام استفاده از پورت LPT نیاز به هیچگونه مدار اضافه نمیباشد اما برای اطمینان و محافظت از پورتLPT بهتر است از یک بافر نظیر 74HC244 استفاده شود. با توجه به نبودن مدار مربوط به پروگرامر سریال در کتاب ها و اینترنت و از طرفی عدم وجود پورت LPT در بعضی از کامپیوترها در اینجا علاوه بر پروگرمر ساده ی LPT مدار مربوط به یک پروگرامر سریال را هم قرار دادیم.
دقت داشته باشید که پروگرامری که از پورت LPT استفاده میکند با کامپایلر قدرتمند BASCOM کاملا سازگاری دارد و مستقیما" میتوانید از طریق کامپایلر میکرو را برنامه ریزی کنید اما در پروگرامر سریال نمیتوانید مستقیما" از طریق BASCOM میکرو را برنامه ریزی کنید و نیاز به برنامه ای کم حجم و بسیار قدرتمند و رایگان به نام PonyProg دارید. شایان ذکر است از نرم افزار PonyProg میتوانید برای هر دو نوع پروگرمر سریال و موازی استفاده کنید.
پس از ساخت مدار پروگرامر آن را به پورت مربوطه متصل میکنید و چنانچه از پروگرمر LPT استفاده میکنید کامپایلر BASCOM را برای مدار پروگرامر ساخته شده یعنی STK200/300 به صورت زیر تنظیم میکنید.
BASCOM --> Options --> Programmer --> STK200 / STK300 Programmer
نسخه ی Demo کامپایلر BASCOM را میتوانید از سایت سارنده ی آن دانلود کنید.
منبع : وبلاگ مکاترونیک
ادامه مطلب...
نویسنده : م ل » ساعت 9:19 صبح روز دوشنبه 86 آبان 7
شاخه های مهندسی برق-الکترونیک
1) الکترونیک(انالوگ-دیجیتال)
2) ارتباطات(انالوگ-دیجیتال)
3) سیستم های قدرت power system
4) کنترول سیستم ها(انالوگ-دیجیتال)control system
5) تئوری شبکه های الکترونیکی network theory
6) مهندسی پزشکی biomedical enjineering
7) پردازش سیگنال های دیجیتال digital signal processing
8) ابزار دقیق instrumentation
9) تئوری میدانهای الکترومغناطیس
Electro-magnetic(EM)field theory
10)الکترونیک حالت جامدsolid state electronic
11)هوش مصنوعی Artifitial inteligence
نویسنده : م ل » ساعت 9:16 صبح روز دوشنبه 86 آبان 7
اساساً اگر بخواهید انرژیهای تجدیدپذیر از کاربرد وسیعی برخوردار شوند باید که تکنولوژیهای ارایه شده ساده و قابل اعتماد بوده و برای کشورهای کمتر توسعه یافته نیز مشکلات فنی به همراه نداشته باشد و بتوان از منابع محدود مواد خام آنها نیز استفاده کرد. در مرحله بعدی نیز باید به آب زیاد نیاز نداشته باشد. در همینجا باید گفت که تکنولوژی دودکش دارای این شرایط است. بررسیهای اقتصادی نشان داده است که اگر این نیروگاهها در مقیاس بزرگ (بزرگتر یا مساوی 100 مگاوات) ساخته شوند، قیمت برق تولیدی آنها قابل مقایسه با برق نیروگاههای متداول است. این موضوع کافی است که بتوان انرژی خورشیدی را در مقیاسهای بزرگ نیز به خدمت گرفت. بر این اساس میتوان انتظار داشت که دودکشهای خورشیدی بتوانند در زمینه تولید برق برای مناطق پرآفتاب نقش مهمی را ایفا کنند.
باید توجه داشت که تکنولوژی دودکش خورشیدی در واقع از سه عنصر اصلی تشکیل شده است که اولی جمعکننده هوا و عنصر بعدی برج یا همان دودکش و قسمت آخر نیز توربینهای باد آن است و همه عناصر آن برای قرنها است که بصورت شناخته شده درآمدهاند و ترکیب آنها نیز برای تولید برق در سال 1931 توسط گونتر مورد بحث قرار گرفته است.
نویسنده : م ل » ساعت 9:10 صبح روز دوشنبه 86 آبان 7