برای کنترل سرعت یک موتور، میزان روشنایی یک لامپ رشته ای یا توان اعمال شده به بار می توان از یک مدار کنترل کننده خطی استفاده نمود که چنین مداری چیزی جز یک منبع تغذیه متغیر یا منبع ولتاژ متغیر نمی باشد. ساختارهای زیادی برای پیاده سازی منابع تغذیه متغیر با استفاده از عناصر گسترده یا مدارات مجتمع وجود دارند. چنین ساختارهایی می توانند در کاربردهای کنترل توان نظیر پروژه های روبوتیک و مکاترونیک برای طراح مفید واقع شوند.
منبع تغذیه متغیر نشان داده شده در شکل یک ساختار مرسوم با استفاده از یک دیود زنر به عنوان مرجع ولتاژ می باشد. این بلوک را می توان در کاربردهایی نظیر یک منبع تغذیه آزمایشگاهی برای تست مدارات و دستگاههایی که به جریانهای حداکثر 1A نیاز دارند، مورد استفاده قرار داد. همان گونه که در نقشه دوم نشان داده شده است، با اضافه کردن یک طبقه یکسوساز و یک ترانسفورمر این مدار به یک منبع تغذیه کامل تبدیل می شود.
مدار کنترل کننده خطی ولتاژ با استفاده از دیود زنر
وجود دیود زنر برای تعیین گستره ولتاژ خروجی مدار مهم است. این گستره از 0V شروع می شود و حد بالای آن به واسطه ولتاژ دیود زنر به اضافه 0.6V (افت ولتاژ روی اتصال امیتر- بیس ترانزیستور) تعیین می شود. به عنوان مثال، اگر از دیود زنر 12V استفاده گردد، منبع تغذیه ولتاژهایی در محدوده 0V تا 12.6V را تأمین خواهد نمود.
با استفاده از یک دیود 6 ولت 400 میلی وات می توان سرعت بارهای 6 ولتی را بدون خطر سوختن موتور بر اثر ولتاژ اضافی، حتی اگر ورودی بسیار بیش از 6V باشد، کنترل نمود. مقدار ولتاژ ورودی توصیه شده برای این ساختار حداقل 2V بیش از ولتاژ نامی خروجی و حداکثر دو برابر ولتاژ نامی خروجی می باشد. به عنوان مثال، اگر بار مورد نظر یک موتور 6 ولتی dc باشد، مقدار ورودی توصیه شده برای این مدار بین 8V و 12V می باشد.
ترانزیستور باید به گونه ای انتخاب شود که تحمل جریان عبوری را داشته باشد (به زودی جدول راهنما جهت انتخاب ترانزیستور مناسب جهت کاربردهای متفاوت در سایت قرار خواهد گرفت) هر نوع دیود 400mW یا 1W را می توان برای جریان خروجی حداکثر 1A مورد استفاده قرار داد. ترانزیستور باید به Heatsink متصل باشد.
از دیود زنرهایی در محدوده 3V تا 12V می توان استفاده نمود. برای آن که تأمین گستره ولتاژ مطلوب توسط مدار امکان پذیر باشد، باید مقادیر مختلف مقاومت R1 را در محدوده 470 اهم تا 2.2 کیلو اهم مورد آزمایش قرار دارد.
نویسنده : مهدی معمار » ساعت 1:49 صبح روز جمعه 86 اسفند 17
بخش عمدهای از سیستمهای زمینی که سلامت و ایمنی یک پرواز را تضمین میکنند، تجهیزات الکترونیکی هستند. افرادی که با این تجهیزات کار کرده و آنها را تعمیر میکنند باید علاوه بر آشنایی با الکترونیک عمومی، با الکترونیک تخصصی هواپیما نیز آشنا باشند؛ یعنی در سازمان هواپیمایی کشوری نیاز به تلفیقی از یک دوره الکترونیک عمومی با الکترونیک تخصصی است. در ضمن، این دوره آنقدر کوتاه نیست که بتوان به عنوان یک دوره کوتاه مدت، به فارغالتحصیلان کاردانی یا کارشناسی برق آموزش داد. از این رو، دورة تخصصی الکترونیک هواپیمایی در مقطع کاردانی و کارشناسی در وزارت علوم ارائه شده است و فارغالتحصیلان این رشته، با توجه به توان و تخصص خود، در سازمان هواپیمایی کشوری به کار گمارده میشوند.
دروس رشته الکترونیک هواپیمایی، به ویژه در مقطع کارشناسی، شباهت بسیاری به دروس رشته مهندسی برق گرایش مخابرات دارد؛ یعنی حدود 90% دروس این دو رشته مشابه است و 10 یا حداکثر 15 درصد از دروس نیز دروس تخصصی الکترونیک هواپیما مثل دورههای تخصصی ils، vor یا دورههای مقررات ناوبری است. به همین دلیل، فارغالتحصیل این رشته به غیر از صنعت هواپیمایی میتواند در صنعت مخابرات نیز مشغول به فعالیت شود.
تواناییهای لازم :
تواناییهای لازم برای این رشته مانند رشته اویونیک هواپیما است.
موقعیت شغلی در ایران :
سازمان هواپیمایی کشوری به تخصص فارغالتحصیلان این رشته، نیاز بسیاری دارد.
مثلاً برای سیستمهای زمینی که در فرودگاهها نصب میشود یا نقاط کور داخل کشور مثل کویر که هواپیما از آنجا عبور میکند و باید بتواند موقعیت خود را در این مناطق نیز به فرودگاه گزارش کند، نیاز به متخصصان الکترونیک هواپیما است؛ افرادی که به تعمیر، نگهداری و سرویس سیستمهای الکترونیکی موجود میپردازند.
درسهای این رشته در طول تحصیل :
دروس پایه:
ریاضی عمومی، ریاضی کاربردی، فیزیک.
دروس اصلی و تخصصی:
مدار الکتریکی، الکترونیک، مدارهای منطقی، اندازهگیری الکتریکی، ماشینهای الکتریکی، نقشهکشی صنعتی، برنامهنویسی کامپیوتر، اصول فرستنده و گیرنده، سیستمهای کمکناوبری، سیستمهای مخابرات هواپیمایی، قوانین رادیویی، زبان تخصصی هواپیمایی، کارآموزی cns/atm (بسیاری از درسهای این رشته همراه با آزمایشگاه است).
نویسنده : مهدی معمار » ساعت 7:57 عصر روز چهارشنبه 86 اسفند 15
برنامه نویسی و ساخت رابط کیبورد کامپیوتر به میکرو AVR با CodeVisionAvr با ارتباط مستقیم با پروتکل کیبورد .
در این پروژه از ATMEGA8 به عنوان نمونه استفاده شده که به راحتی با تغییرات در رجیسترها میتواند برای دیگر AVR ها نیز استفاده شود . دقت کنید که برای این کار وقفه خارجی صفر مورد استفاده قرار گرفته است .امیدوارم از این پروژه کهدوست عزیزم آقا بهزاد معروف به Khazma نوشته مورد توجه شما قرار بگیره.
دانلود
نویسنده : م ل » ساعت 3:32 عصر روز چهارشنبه 86 اسفند 15
شما می توانید تبادل اطلاعات بین AVR-micro و PC توسط ارتباط سریال انجام دهید . بیشتر همه ی AVR ها دارای (UART:universal assynhronous reciever/transmiter) یعنی مبدل اطلاعات موازی به سریال می باشند . مبادله اطلاعات بین AVR و PC به صورت سریال و assynhronous می باشد . سریال این توانایی را دارد که بیت ها یکی پس از دیگری فرستاده شوند و assynhronous این توانایی را به وجود می آورد که در آنجا برای تبادل اطلاعات نیازی به clock نباشد وهر بایت در قالب 10 بیت فرستاده می شود که یک بیت اول آن بیت شروع و 8 بیت آن آن اطلاعات و یک بیت آخر آن بیت پایانی می باشد و به صورتی که در شکل می بینیم می باشد .
ارسال داده های سریال دارای استاندارد RS232 می باشند و طبق این استاندارد 0 منطقی درای سطح ولتاژی بین (-5تا-15) و 1 منطقی درای سطح ولتاژ (5تا15) می باشد در AVR-micro برای ارسال اطلاعات از سطح ولتاژ 5 v (TTL-level ) استفاده می شودبنابراین سیگنال نیاز به تبدیل شدن دارد . این کار را می توان توسط MAX232 انجام داد که فقط نیاز به یک منبع 5 ولت برای تبدیل سیگنال از (TTL-level ) به RS232 و به عکس دارد و انتقال اطلاعات بین دووسیله RS232 می تواند با بیشترین فاصله (15 meter) انجام گردد .
برای دیدن شماتیک و یک مثال و گرفتن کد به ادامه مطلب بروید
ادامه مطلب...
نویسنده : مجتبی پور موسی » ساعت 10:48 صبح روز پنج شنبه 86 اسفند 9