با سلام و خوش آمد خدمت شما کاربران عزیز
اینجانب مهدی معمار یکی از نویسندگان وبلاگ گروه الکترونیک 85 شوشتر سال نو را به شما عزیزان تبریک گفته و از خداوند منان آرزوی سالی خوش و خرم برای شما و خانواده محترمتان را خواستارم
نو بهار است در آن کوش که خوشدل باشی
نویسنده : مهدی معمار » ساعت 6:13 عصر روز سه شنبه 86 اسفند 28
Very High Speed Integrated Circuit Hardware
Deion Language
زبان توصیف سخت افزاری می باشد که توسط وسایل منطقی قابل برنامه (programming logic devices:PLDs) و یا (CPLDs) و(field programmable gate arrays : FPGAs) مورد استفاده قرار می گیرد چند نمونه زبان توصیف سخت افزاری وجود دارد مانند : VHDL,Verilog,Abel که ما در اینجا به آموزش VHDL می پردازیم . نرم افزارهای زیادی برای طراحی VHDL ساخته شده یکی از آنها Active-VHDL محصول شرکت ALDECمی باشد که یادگیری آن آسان می باشد در اینجا به VHDL در قالب چهار فایل Pdf که توسط آقای فرشید سفیدگران آموزش داده شده می پردازیم برای دانلود فایلها به ادامه مطلب بروید
ادامه مطلب...
نویسنده : مجتبی پور موسی » ساعت 1:30 عصر روز سه شنبه 86 اسفند 28
نویسنده : م ل » ساعت 4:37 عصر روز شنبه 86 اسفند 25
ابتدا به بررسی سیستم مرتبه اول پرداختیم .در این مرحله پاسخ به پله پروسه را بدون در نظر گرفتن کنترلر رسم کردیم با توجه به خطای ماندگار سیستم از انتگرال گیر استفاده نمودیم .می توانستیم از PI نیز بهره ببریم که در اینصورت گین 1و 2و3 مناسب میباشد. معمولا" سیستمهای مرتبه اول با کنترل کننده PI و سیستمهای مرتبه 2 باPID به پاسخ مورد نظر نزدیک می شوند . یکی از روشهای مرسوم بدست آوردن پارامترهای کنترلر روش حلقه باز زیگلر - نیکولز می باشد. پاسخ پله را رسم می نماییم سپس مماس بر نقطه عطف منحنی را می کشیم از نقطه صفر تا محل برخورد مماس منحنی بر محور زمان را L می نامیم. T هم مدت زمانی است که سیستم به 632 . مقدار نهایی خود برسد و اگر سیستم بصورت های زیر بودT(s)=k/(1+TS) یاT(s)=k/(1+TS)^2 همان ضریب s می باشد.در سیستم درجه 2 دیده می شود که اگر از کنترل کننده PI استفاده شود پاسخ بسیار کند است و برای از بین بردن کندی آن از کنترل کننده PID استفاده می کنیم . حال هم خطای حالت ماندگار صفر شده و هم سیستم سریع شده است .
سیستم کنتزل مکان
نویسنده : مهدی معمار » ساعت 5:19 صبح روز شنبه 86 اسفند 25
ترمیستور از مواد نیمه هادی ساخته می شود. ترمیستور از اکسید فلزاتی چون منگنز، نیکل، کبالت، مس و یا آهن همراه با سیلیکون ساخته می گردد. رنج دمای آن 50- تا 150 و نهایت 300 درجه سانتیگراد می باشد. در بیشتر مصارف مقاومت آن در دمای 25 درجه سانتیگراد( در RTD مقاومت آن نسبت به صفر درجه محاسبه می شد در ترمیستورها نسبت به 25 درجه سانتیگراد محاسبه می شود.) بین 100 تا 100کیلو اهم می باشد. البته ترمیستورهایی با مقاومت اولیه پایین تر از 10اهم و بالاتر از 40مگا اهم نیز استفاده می شود.
ترمیستورها به دو نوع تقسیم می شوند(Negative Temperature Coefficient NTC که با افزایش دما مقاومت آن کاهش می یابد و (Positive Temperature Coefficient) PTC که با افزایش دما مقاومت آن کاهش می یابد.
ترمیستور نوع NTC حساسیت 3- % تا 6- دارد که در مقایسه با RTD خیلی بالاتر است که باعث گشته سیگنال پاسخ بهتری نسبت به ترموکوپل و RTD داشته باشد، از جهت دیگر حساسیت پایین RTD و ترموکوپل آنها را انتخاب خوبی برای دماهای بیش از 260 درجه سانتیگراد کرده است و این محدودیتی برای ترمیستور است.
در سال 1833 میشل فاراده فیزیکدان و شیمی دان انگلیسی گزارشی در مورد رفتار نیمه هادی سولفید نقره داد، که این جرقه اولیه پیدایش ترمیستور بود. به خاطر محدودیتی که ترمیستور در سختی تولید و کاربرد در صنعت داشت تولید تجاری و استفاده از آن تا صد سال بعد انجام نشد و از سال 1980 استفاده از ترمیستور به صورت گسترده شروع شد.
مدار بهسازی
برای تبدیل مقاومت ترمیستور به ولتاژ می توان از مدار پل استفاده نمود ولی به دلیل مشخصه غیر خطی ترمیستور، خطای غیر خطی مدار پل تاثیر می گذارد که در صورت استفاده از مدار پل باید این موضوع لحاظ شود.
روش دیگر استفاده از مدار تقسیم ولتاژ است.که به دلیل مقاومت زیاد ترمیستور راه حل مناسبی می باشد.
روش دیگر استفاده از مدار زیر است.میکروکنترلر PIC12C508 که توضیح داده می شود.
منبع :الکتور الکترونیک
ادامه مطلب...
نویسنده : م ل » ساعت 12:4 عصر روز دوشنبه 86 اسفند 20